Polgárőr Egyesület

Gál Gyula
Gál Gyula
Képviselő


A Kaposszerdahelyi Polgárőr Egyesület 2001-ben alakult meg a kaposvári egyesület csoportjaként. 
2006-tól jegyzik önálló egyesületként őket. 
A polgárőrök településünkön folyamatosan járőröznek, valamint biztosítják a falu kulturális rendezvényeit. 
Évente egyszer bált rendeznek. 


A Kaposszerdahelyi Polgárőr Egyesület elsőként szervezte meg Kaposvár környékén a Polgárőr Napot. 
A szervezet tevékenysége elismeréseképpen a belügyminiszter közreműködésével gépjárművet kapott a Somogy Megyei Rendőr-Főkapitányságtól. 


Ezt azóta is üzemben tartják, és nagy hasznát veszik a folyamatos járőrözések során, hatékonyan segítve ezzel a közbiztonság fenntartását.

Az egyesület céljai:

  • Az ország, Kaposszerdahely és környéke személyi és vagyonbiztonságának elősegítése a közrend védelme. Közreműködés a község természetvédelméért, a meglévő környezeti értékek megőrzéséért, a község múltjának feltárásáért, történelmi hagyományainak megóvásáért és azok ápolásáért. 
  •  A bűncselekmény megelőzése, baleset megelőzés, önkénte, önkéntes tevékenység kifejtése, gyermek- és ifjúságvédelem érdekében, együttműködve a társszervezetekkel, más társadalmi szervezetekkel. 
  • Tevékeny közreműködés a lakosság és a bűnüldöző, valamint a rendvédelmi szervek közötti bizalom és együttműködés erősítésében. 
  • Személyes példánkkal és cselekedeteinkkel dolgozunk az egészséges életért, annak lehetőségeiért. 
  • Kaposszerdahely község közművelődésének, kulturális életének szervezéséért, irányításáért, ezzel kapcsolatos működtetési feladatok vállalása.